berat baby

salam ibu semua..nk tnya kalau usia kandungan 35 minggu berat baby 2.6kg normal ke atau besar ya...??sbb hari tu scan doktor kata kecil dari usia nya.mintak pandangan ibu2 semua.tq☺️

22 Balas

Sy hri tuh last scan tme kndungan 35mnggu bby brat 2.56kg..skg ne dh 39mnggu..sy tnya doc knp sy tak d beri temu jnji baru? Kn mc awal lg.. Doc ckp 35mnggu dgn brat bby 2.5 ke atas dh kira bby besar😊 sbp berat bby dh mlebihi dr yg sptut nya😅 so xprlu scan lg.. Yg pnting kdaan bby smua ok..

I think normal tu hanya anggaran saja sbb ikut size ketinggian anak kita dlm kandungan nanti last2 keluar mesti berat akan lain. Mcm sye last scan 36weeks doktor kata baby berat 2.7kg cam tu la last2 bersalin 38weeks baby berat 2.66kg

Berat bby pada scan tu bkn tepat pon... Dia ada lari... Sy bsalin ank no 2 36w berat 2.7kg...normal je brt tu... Xbsr sgt sng sket nk teran

Bg sy ok je sis.. Lbh kurang berat baby sy masa 35w pun around 2.6kg juga.. Masa lahir 38w berat baby 3.06kg 😉

Normal rasanya. Sbb sy lahirkan ank sy 34w 2.5kg. Tu pon nurse kk kata besar nah 34w ank 2.5kg. 😅

Normal kot.saya masa anak ke 6 scan 36 w baby dah 3.4 .baby lahir ngam ngam 38w berat baby 3.6 kg.

Norml la.... Ank sy lahir 36w 4d 2.6kg.....mmg ok la tu.. Doc tu btul ke tak.. Hahahahhaha....

Sy pon sama mcm sis.. Doktor kata bby kecik... Masa mengandung... Bila kelua 3.1 kg jg..

Sya bru bersalin 36 wek... Berat bby 2.95kg... Sya rasa normal je tu..

Normal tu sis.. Nk tggu due nnti blh naik lg.. Sy hritu scan 2.9..lahir 3.1😁