Ibu bekerja & suri rumah

Salam ibu” .. saya baru bersalin bulan 4 haritu . Sekarang terasa nak bekerja balik sbb ekonomi agak keras.. harga brg semua naik n banyak nak pakai modal.. kesian kalau nak harapkan suami sorang. Tapi berat hati nak cari pengasuh dekat tempat orang ni.. saya tak kenal sesiapa n pernah mencari dkt grup fb .. kalau boleh nak kerja yang cuti 2 hari tapi kebanyakn dekat sini kerja cuti sehari .. hahaa jgn marah sy bukan memilih tp sy nak ada masa byk sikit dgn anak .. ibu” semua bekerja mcm mne ye nak pilih pengasuh yg ok.. saya nak je jd suri rumah tapi asek makan hati bila ada yg tanya laki knp bini x keje sdgkan kewangan kiteorg tgh teruk..n kalau ada orang kluang kat sini boleh tolong saya x ? 🥲 ##firstbaby #firstmom #pleasehelp

14 Balas

klau ikutkan bila dua2 bekerja komitmen lagi bertambah sebenarnya.. klau awk jenis boleh handle kerenah baby or kanak2 maybe boleh ambik upah mengasuh, xpayah ambik rmai pun,cukup sorang sudah. keje yg paling byk cuti rasanya kerja kilang. ada setengah 4 hari keje 3 hari cuti, ada yg 5h keje 2h cuti.. klau kerja biasa ni susah nak jumpa byk cuti. tambah lagi zaman sekarang majikan cukup anti dgn wanita berkahwin+ ada anak 😂😂😂 or boleh cari part time je..fast food selalu la open for part time, dekat hotel bahagian waiters pun kdang ada jugak..