Rasa macam period pain

Salam ibu-ibu. Saya dah 3rd trimester (31 minggu) & ni anak pertama saya. Saya nak tanya, memang normal ke rasa macam period pain kat perut tu? Tapi tak ada keluar darah ke apa. Cuma rasa sakit-sakit sikit. Dia on off. Baby gerak je macam biasa & sangat aktif.

3 Balas

kalau aktif bergerak dlm 1 jam dia bergerak sgt aktif tanpa henti tu kena pergi emergency kemungnkinan terbelit tali, tpi kalau pergerakan masih normal 10 kali dlm tempoh 9am-10pm kira normal, n sakit mcm period pain tu normal tu boleh jd braxton hicks (contraction palsu) jadi kena pantau minit masa brp minit dlm satu msa dia sakit, saya guna kaedah 5-1-1 untuk contraction yg sebetulnya (sakit selang 5min, tempoh rsa sakit berlarutan dlm 1min) so bila terjadi ny sakit dlm tempoh ni tu tanda nk bersalin dh sekian pendapat n pengalaman saya

6mo ago

Alamak. Risaunya. Tapi rasa sakit tu sekejap-sekejap je. Baik terima kasih puan. Saya cuba baca kaedah 5-1-1 tu 😊

kalau aktif dari luar biasa dn rasa lain macam pergi hospital.

6mo ago

yup. risau tali pusat baby terbelit ke. sbb kita xpasti keadaan baby dlm rahim. jika baby aktif lain mcm dr biasa better pwrgi hospital

mengeras perut je.