Sakit contraction tu macam mana ya?

Hi mommies! Saya memang tak pernah rasa senggugut(period pain) kecuali sakit lengguh pinggang sahaja.. sebab ramai yg kata contraction ni rasa dua tiga kali ganda dari period pain.. tapi macam mana nak tahu period pain/contraction tu rasa macam mana ya? Saya takde pengalaman..#pleasehelp #firstmom #firstbaby

2 Balas

period pain awak boleh tahan lagi. awak boleh baring smbil tahan sakit. sakit yg awak xboleh tahan. awak nak baring xkena, nak duduk xkena, nak berjalan xkena. awak akan rasa baby nk push keluar tu. auto jadi awak akan meneran tanpa awak sedar. kalau 4cm bukaan tu awak boleh control lg. bila bukaan makin besar yg awak xboleh control. yg awak igt nk baby keluar cpt2.. itu yg sy rasa. sbb sy hmpir kena ceaser tp doctor bg try normal dlm blik operate.. baby keluar normal

saya pon mase nak melahirkan baru rase , tu pon mase doktor pasng alat atas perut tu.memang sakit yg teramat sgt. tak boleh nk duduk diam.