nk tau.. ?

As salam.. Hye semua.. nk Tye la.. sape kat sini kerap rase lapar?? Sy baru 1st time ngndung.. masih awal lg pn.. baru 7mgu lebih.. masalahnye sy kerap lapar la.. korg Sume y ad masalah mcm sy nie slalu stdby makanan ape ye?? Nk g dapur mmg malas yakmat.. sgup tahan lapar tgu suami balik keje n dye belikan makanan.. ? kdg2 tu mmg Smpai tahap lapar teruk.. padahal kdg2 tu baru j lepas makan.. sy xde alahan pape lg buat Mase nie

22 Balas

Wkmslm..normal syg...stndby kan snack2 mcm kcg2 ke kurma..buah delima kering ke..bt kudap2..bskut2 yg x mnis sgt..kdg2 pkul 2 pgi pun sy bgun tmenung mkn smbil mnyicah air..smbil diiringi dengkuran ayhnyer n ank2..hehe...xbleh than perut bkeroncong..nk tdo x boleh😁😁

5y ago

hehehe kn btol2

hi mommies,itu adalah normal..dan sangat beruntung ada selera nak makan..ada mommies2 kat luar sana struggle utk mkn since alahan teruk..if mommies boleh mkn so mkn je lah..yang penting mkn mknan yg berkhasiat dan seimbang ya❤

Sama la dgn sy.. kerap lapar... Asyik mkn je... Jam 6 mkn jam 8 mkn jam 10 mkn jam 12.30 mkn jam 3 mkn jam 5 mkn jam 8 mkn.. bak kata org mkn je keja... Sy suka mkn buah dan kuih tu je y sy mkn bila lapar...

5y ago

Same la kite... 😂 Kul 6 td mkn.. kul 7 setengah dh makan lg.. nie pn rase lapar lg.. 😄

Biasalatu sis hehehe.. Sy selalunya standby nestum. Bancuh pekat2, cepat penuh perut. Tak pun, stand by roti. Kunyah je roti kosong sbb nak letak apa2 jem dah tak selera tgh2 mlm tu..😅

Wsalam ya , mmg selra mkn sgt , smpai msuk 30 week keats da kurg , sb mkn skit pun dh rsa penuh , baby dh trn bwah. Smpai terover wt laa, bert naik byk sgt , kena kerp check tknn drh

Normal lah tu sis. Makan biskut jacob. Kalau malam2 jangan makan benda berat kang tak oasal2 berat badan naik mendadak.. 🙂🙂

sye tak mcm tu pun , nak muntah jeee kejee .. tp dh masuk 2rd trism ni mkin byk mkn hahhaah .. skng dh 35 minggu

Wslm.. Sy pn slalu kerap lpr.. Kekdg mkn xsmpai sejam lpr lg.. Smpai nk angin perut ni😂tgh mlm pun bgn cr mkn lg

5y ago

Same la.. nie dye skrg lain plak pesen.. xleyh lambat sikit makan.. trase kembung perut Smpai kdg2 rase nk ceri beri je Sb byk angin..

Hahahaha... Normal sis... Sy setiap 2jam msti nk mkn mknn berat... Seb baik berat xnaik byk... Heheheh

5y ago

Hehehee... Kann....

Stndby biskut2 dlm bekas letak kat katil air mineral 1 botol hihi sng lapar je bgn kunyah 😂

5y ago

Hahaha.. laki tgok bini baham makan mcm singe kelaparan.. 😂