Baby tak nak minum susu

Salam,, hye mommy..nk tanye..ade sesiape yg ade pengalaman mcm sy.. or yg bole bagi pendapat..sy hargai sgt2.. . Masa dlm pantang..minggu 1-2..susu melimpah ruah n pernah bagi anak susu dlm botol tommee tippee (susu bf) and botol susu direct dari pump.. . Start minggu 3-4 bagi direct bf sbb da x bengkak2..kalau ade extra pump buat stock je.. . Start anak 1 bulan..sy try balik bagi susu bf dlm botol tapi anak reject.. . Da 3 minggu sy mencuba.. bagi botol susu tommee tippee, pigeon, fiffy, nuk..n now nk tunggu botol mimijumi plak sbb buntu sgt.. . And sy ade juga try bagi susu formula..dutch baby, dupro n similac...semue bby reject jgak.. . Tolong sy mommy.. sy da nk masuk bekerja lagi 2 minggu 😣😣😣😣😣😣

9 Balas

Sama dgan ank saya sis..susu tersimpan je dlm peti sbb ank xnak botol..bby da terbiasa dgan bdan kita sis..sy dah try mcm2 cra..sruh org lain susukan,tukar puting/botol ap smua..semua xjalan..redho je la sis..ank sy dah la kuat menyusu..asyik nk berkepit je..

selalu yg bkesan org lain yg kena bg baby minum susu botol..ada maknya,baby msti xmau..nenen mak lg sedap dr botolkn..hati mak kena kental waktu nie..baby mmg akan nangis2 xmau mula2..semoga dpermudahkn..

maaf puan sy kurang psti ttg ini dan sy tiada pnglmn ttg ni..tp xpe sy try up status.puan ni ea..hrp ada sudi mmbntu dan share pnglmn mereka dgn puan..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

Ada org lain x. Selain puan kt umah tu klu xde minta suami yg bg susu pd bayi dlm ms sama puan jgn duduk berhampiran dgn baby sbb baby ni bleh bau ibu..

maybe baby da ada nipple confuse. cuba awk buka fb join group yg ada psl breastfeeding.sgt membantu psl ni.

cuba try botol biasa dlu tukar puting tu guna doktor baby slmt mcuba sis

Comotomo iras breast... Blh try..

Cube try tukar puting lain lain

sis try novalac