baby muntah memancut

Salam hai nk tye..bby sy bru berusia 3 bulan 25 hari..subuh td masa lps menyusu nk tdo kn dia tibe2 je dia muntah susu memancut utk pertama kali..perlu ke sy bwk baby k klinik?

7 Balas

ank sy dr lahir smpi nk dekat 6bulan lepas susu muntah siap tesembur dari hidung, mmg sendawakan lepas susu tp ttp jga mcm tu, prnh warded doc pun nmpk dia muntah mcm tu tp dia ckp normal je.pastu malas dah balik² inform kat nurse & doc pasal tu.cuma berjaga² ja la bila jd mcm tu cepat² bagi baby mengiring.

Alhamdulillah terima kasih ye utk respon drpd ibu2 semua..mgkin betul silap sy xburpkn dia dlu..Alhamdulillah baby pn lps j muntah tu dia bole plak menyengih2 n aktif mcm biase..tu yg sy jd confuse nk bwk k klinik k x?InshaAllah sy akn lebih berhati2 lps ni..tqsm😘😘

baby saya pernah jadi mcm ni.. melalui hidung pon keluar jgk susunya.. tapi mase dia 1m++..mayb sbb terlebih bagi susu.. or x burpkan dia..now da 2m++ xmuntah mcm tu dah..

Hi mommy... Monitor je.. Kalau kerap sgt bawa klinik.. Maybe terlebih susu tu... Sy pernah bawak anak pi klinik sbb kerap muntah mcm tu tp doc ckp baby ok selagi aktif..

Betul.. Saya perasan anak akan begitu klu x burp dan klu terlalu kenyang... org tua kata nak cepat beso... Siram bdn...

Selalu jadi sebab dia baru lepas minum susu dalam kuantiti yang banyak then tak burpkan dia .

kena burb kan baby tiap kali lepas susu esp klu fm