baby muntah lps menyusu..

Haiii...semua...ada baby uolls yg ada masalah mcm sy...baby muntah lps menyusu...kadang muntah sikit je...kadang2 memancut...tp yg memancut ni takde la slalu.....

21 Balas

Normal. Anak saya satu bulan saya bwk ke hospital sbb risau (padahal normal je sbnrnye) pastu kene ambik darah 3 4 kali, kene x ray, kene scan perut dia. Dari tgh hari sampai 4 pagi kt hospital. Baby nangis sampai takde suara. Pastu kene tahan wad (dr ckp klu ada ape2 dia akan bedah perut baby) pastu tak tahan da terus balik dgn tawakal (kesian sgt kt baby dia suruh puasa, tak boleh minum susu, hanya air masuk ke tgn) waktu ni menyumpah2 dr (diorg mcm buat experiment kt baby kite) alhamdulillah da nak masuk 7 bulan da. Muntah baby pun da takde. Sihat and makin tembam 🥰🥰🥰

12mo ago

Risau saya.. harap da naik bbrape bulan hilang lah muntah n jeluak ni..

jeluwak ke? doc sy ajar lepas nyusu, tunggu dia sendawa then lepas sendawa start timing pegang dia dlm 30mins. masa tu dia brp minggu entah sbb jeluwak banyak sgt. then bila dia makin besar ni sy dukung dia 15mins je lepas sendawa baru letak

Normal tu. Baby sy dh nk msk 4 bln. Muntah pon dh kurang. Sy biasa bancuh susu baby bg penuh air panas then rendam dgn air suam. Bila suhu susu tak panas dan tak sejuk yg boleh baby menyusu boleh membantu kurangkan muntah.

normal tu , baby sy pn mcmtu juga umur dia 3bulan dh x muntah dh. skrg ni muntah cikit2 tu ada lah juga tpi sikit lah. xpe tu normal mummy jgn risau.

baby saya pon jadi mcm tu dari newborn sampai 2 month. lepas tu makin okay cuma ada la keluar susu sikit2 tu pon sbb dy nk sedu.

4y ago

tu la kdg dh tau kalau kluar susu tiba2 tu mesti nak sedu 😌

Sama mcm baby saya. Dah sendawa pun muntah. Tp sikit2 jela. Tegakkan dia lama sikit walaupun lepas sendawa. InsyaAllah ok

Lau sllu mntah mmncut.. kne bwk p hosp.. tkt ad y abnmal mngnai usus bby.. lau jrg2.. observe dlu

sendawakan bby lepas menyusu..pastu jgn trus baringkan bby..jgn bg bby menunduk...

Mmg mcm tu Kalau baby yg myusu susu formula... X sama dgn yg susu bdn Dr ibu..

Yang penting sendawakan baby tu, tapi kalau selalu sgt muntah jumpa doktor la