tak lalu makan

salam hai mommy.. sy 8 weeks pregnant, any suggestion tak. Sy memang tak lalu nk makan kadang2 sampai perut betul2 kosong. Kt office pun letih saja nak makan turun ke kantin tak lalu. Malam sy kerap muntah jugak Ada mommy yg mcm tu ke? Ada suggestions any supplment atau makanan tambahan. Kesian dekat baby ????

8 Balas

Kena makan sis. Banyakkan makan buah buahan klau tidak bahaya utk baby. Saya pon mcm sis jugak tak lalu makan lansung! Baby genap 14w keguguran. Jantung anak tak kuat klau kita tk mkn. Baby pon susah nk membesar. Skrg saya tgh pantang baru 2 hari

5y ago

Yes. Situation macam saya. Saya bleeding bukn byk pon sikit2 jaa mcm period nk hbis dah tu pastu genap seminggu Tiba2 rasa sakit mcm senggugut. Teruk sgt! Saya pi hospital terus darah keluar tak berhenti. Doktor sedut baby keluar sebb kantung and baby tak jatuh lagi tapi baby dah meninggal dalam perut dah seminggu. Sedih sgt! Itu first baby saya tapi saya terima kententuan Allah 😊 jaga diri jaga kesihatan jaga baby yee momy. Klau kita sihat mesti baby pon sihat!

Waalaikumsalam.. Kena mkn sis, biar pun sikit.. Bhaya x mkn sbb kandungan awl lge, kesian bby.. Supplement x pyh mkn, tkut x sesuai dgn bby.. Mkn yg doc bagi je, good luck sis💕

Sy x lalu nk makan nasi putih. Rase loya jee masuk tekak. Pastu try buat bubur ayam. Makan sikit time lapar lapar makan lagi. Perut xde la kosong nk muntah.

Pada awal kandungan pun sy x lalu makan. nnti dah lama2 okay lah. tp kena paksa makan jugak. sebab kalau perut kosong lagi rasa nak muntah

Kna lawan sis.. Bykkn mkn buah2 sayur sis.. Sy cmtu gk.. N then consume jus mamariam.. Bru lh ok skit

dulu sy pun xlalu cuma oat n buah sy paksa jugk walaupun mkn muntah

Cuba banyakkan makan buah😊semoga mmbantu

Mkn kacang, kurma..