Rakam video/ambil gambar semasa scan baby

Salam & hai. Ada tak mommies kt sini yg pernah ditegur nurse tak boleh rakam video/ambil gambar guna fon masa doktor tgh scan baby (kat klinik swasta)? Sbb siang tadi pergi checkup tp nurse tegur tak boleh sedangkan doktor tak cakap apa2 pun. Alasannya berkaitan rules perubatan or something? Sedih sekejap la sbb dah la sebulan sekali je boleh nampak perkembangan baby🥲

32 Balas

saya pernah ambik gambr/video pakai phone masa scan baby, doktor kat KK kata ok jer.. Sama ngan klinik swasta, doktor siap pesan ambik video sebab husband xdpt teman masa PKP 😂

entah la.. husband saya ambik gambar tiap bulan masa checkup baby kat swasta.. ok je.. doktor nurse xmarah😅 tp sampai ambik video tu.. emm.. ntah la.. xpernah lg😂

saya siap doctor tanya tak nak ambil video ke ? saya pun ada tengok sekeliling klinik juga kalau tak ada sign kata tak boleh record or take picture, saya tak buat

tengok pada klinik gak.. ada klinik doktor tak kisah pun.. ada lak awal da tampal notic tak boleh rakam. tapi dia sediakan la gambar masuk dalm pendrive.

boleh je sebenarnya , tak payah la ke clnic tu dah , sy siap doctor offer hubby utk bervideo .. tapi video screen la jgn video mummy yg tengah di scan tu

Sy 3x prgnant, skrg prgnant ke4. Mmg rekod skrin mesin scan tu utk tunjuk bebi kt hsbnd dan anak2 d rmh. D kkia. Sy xpenah check up prgnancy d swasta.

klau klinik swasta yg sy prnh pergi...boleh je ambik gmbr/video. tp tmpt lain xpsti lh pulak. klau kk mmg ade nmpk poster blh rakam/ambik gmbr

sy rakam elok je mase usg ..ikot klinik n dokter,sbb kite byr kn kt swasta so xd hak nk halang...better gi Azzaara poliklinik ampang👍

Alhamdulillah klinik swasta yg saya selalu pergi sendiri yg hantar gambar/video baby kat saya lepas scan ☺️

Saya pnh detail scan di swasta siap ada cd utk scan so tkde issue Alhamdulillah..klau di KK doc bg je snap gmbr