minyak telon

Salam dan hi semua..nak minta pendapat ibu2.minyak telon mana yang bagus untuk newborn sebab saya dengar minyak yuyi panas utk nb..??

56 Balas

Sy gune yg ini..dua2 bagus mcm tyt ritu ada org bg..sy gune juge keduanya tp either one means mne trcapai dek tgn ms tu..tu sy pkaikn....😉✌tuk bby..alhmdulillah..garlic balm sy slalu sapu lepas ank mndi..letak dekat dada..btg idung ubun2 kepala ank dkt blkng ank skali... Perut sy sapukn minyak telon or tyt mne yg trcapai..haha..dgn sapu dkt kaki ank skali sblm pkaikn ank stokin.tp sblm sapu dkt perut sy tuam perut ank dlu dgn ari2 +peha ank..kmdian br sapu dkt perut minyak telon or tyt 😉✌

Ank sy ok dgn anugerah..yu yee xleh mmg pns kalau letk lebih.kne letk sikit sgt2 cpur baby oil dan ratakan kt perut ,seluruh blkg, tpk kaki n blkg betis baby..kalau letk lebih mmg merah menangis la pns..minyk anugerah tu ok terlebih ke terkurang ke xpe mujarab tu ank sy mmg xkembung bila sapu lps mandi kt tmpt2 td sy gtau kt ats

ikut pada kesesuaian anak sis. macam anak saya memula pakai minyak telon bebiku tapi tak sesuai abis merah badan . pastu saya tukar yuyi. alhamdulillah serasi tapi saya pakaikan dalam kuantiti sikit je sebab minyak yuyi panas so pakai sikit pown ok dah

saya pakai jenama minyak telon bebiku. alhamdulillah serasi dgn anak sebabnya anak saya tak boleh pakai kalau jenis yg berangin macam ada menthol tuu, kulit sensitif akan naik bintik2 merah.. dah besar sikit baru bgi mnyak yuyi itu pun time mlm saja

Sy beli myk nyunyi n pakaikn balm dari jenama tasnem.utk myk nyunyi jgn la ibu pakaikn byk.hanya setitik dua saja letak ditapak tangan ibu dlu then baru sapu ke perut baby.kalau direct letak di perut baby takut terbanyak pula

Sy dh 3 orang ank dr mereka kecik minyak yu yi tu je sy pki x pernah tukar lain..nih baby bakal lahir tahun depan sy dh senaraikan brg² baby yg nak dibeli si suami dah ingatkan dh minyak yu yi jgn lupa.. 😊😊😊

sye minyak kayu putih , minyak kayu putih klu termasuk mata atau tertelan pun xpe ,, keluarga sye semua pakai minyak ni , sebelah suami atau sebelah saya .. mmg pakai minyak kayu putih sahajaa ..

Boleh guna jugak baby oil tropical herbs dari amway. Boleh beli dgn agent dia. Mmg berkesan, mak2 nak guna pun boleh 😂. Cadangkan je sbb pernah guna, smpai skrg baby guna baby oil ni je.

Saya suka minyak yuyi sbb bau dia ok sikit, berbanding telon. Panas dia mild sesuai utk baby. 5 org anak saya semua pakai dari baby sampai sekarang. Tapi terpulang pada parents masing2.

Aku plk Awl3 pakai minyk telon.. Tp cm xmujarab sgt.. La ni pakai minyak yuyi... Bby ok gk... Tp bknlah buh dlm kuantiti yg byk... Setitis dua je... Buh kt perut ngn tapak kaki..