usia kandungan

as salam dan selamat sejahtera.. hi semua nak tanya la.. sy punya last priod yg terakhir ialah 30/1.. dan sepatutnya kandungan ialah lebih kurang 12 weeks.. tapi bila check up kat hosp, doc kata usia kandungan 6weeks.. normal ke mcam tu? ada sesiapa pernah mengalami situation mcm ni tak?

1 Balas

Ye ad, mcm sy. Last period 1/1- 10/1 dan bulan 2 sy tak dtg period tp cek guna preg test kit neg sampai la episod sy sakit perut masa bulan 3 sakit yg teramat sgt mcm nak jatuh semua peranakan, esok pergi klinik positif cuma tak dpt detect kantung dan sy kena warded sbb syak ectopic, pendek kan cerita, doktor buat conclusion maybe kedua2 kilang telur sy keluar kan benih, yg 1 jatuh awal tp tak menjadi then yg kedua lambat bbrape mggu. Jadi, usia kandungan sy lari tak ikut tarikh last period.