Kencing Manis Masa Preggy

As salam dan selamat pagi Mommy2 sekalian. Mohon tips utk masalah saya. Saya sedang pregnant anak ke 5. Baru 7 minggu. Lepas minum air gula, terua kena refer buat BSP sebab gula tinggi. Apa pemakanan yg boleh saya amalkan utk turunkan kandungan gula saya? Saya memang dari anak ke 2 sampai 4 tiap kali preggy ada kencing manis. Tapi cuma GDM... Takut kali ni kena cucuk insulin pulak... Xmahu ?plezzzz.... Help me

1 Balas

Sis perlu tanya pendapat doktor. Tanya bagaimana utk kurangkan gula dlm badan.