Kencing Manis

Bagaimana nak turunkan paras gula dalam darah ketika mengandung? Tak bestnya kena buat bsp selalu. Takut kena cucuk insulin.

2 Balas

sis,,sy bby first pon same..sy jage makan smpai bby 8bulan cmtu,,bacaan bsp elok je tiap2 minggu smpai bersalin..alhamdulillah sgt... pakai beras tajmahal tuk diabetes,,,kurangkan manis2,,buah xsemua boleh makan banyak2,,,sbb dye manis... pakar diabetik tu ckp lau rase nak minum manis sgt,,ganti gula dgn susu tin tu,,pakai satu sudu....sbb terlampau seram dgr suntik insulin,,mmg kene jage btul2...

Great. Tq fiya.. Terpaksalah pantang mata tgk makanan. 🤗

5y ago

betul2...hahaha..nafsu makan tu susah ckit nak kawal..seme nak makan..hehe