Gigi anak buruk

Salam.. boleh share tak mcm mana nak bersihkan gigi anak ? Anak sy gigi cepat buruk.. umur bru 2 tahun.. hari2 sy berus gigi tp gigi dah byk buruk ?.. nak bwa klinik gigi tp anak payah skit nak handle.. hari2 paksa nak berus gigi..

8 Balas

bangun tidur & sebelum tidur saya mmg wajibkan gosok gigi anak saya dari first gigi dia tumbuh lagi. now dah umur 1tahun 7bulan, sometimes dia xkasi saya gosok tapi saya paksa je. gosok gigi time dia baring lagi senang baru kena semua gigi dia kan. another way, saya spare 2 berus gigi. 1 untuk dia pegang, main2 ke , 1 lagi untuk kita gosok gigi dia. lebih baik anak menangis sebab kita berus gigi dia daripada anak menangis sebab sakit gigi ❤️