Gigi anak buruk

Salam.. boleh share tak mcm mana nak bersihkan gigi anak ? Anak sy gigi cepat buruk.. umur bru 2 tahun.. hari2 sy berus gigi tp gigi dah byk buruk ?.. nak bwa klinik gigi tp anak payah skit nak handle.. hari2 paksa nak berus gigi..

8 Balas

kurangkan makanan dan minuman yg manis dan pastikan gigi digosok dengan betul sebelum tidur dan selepas bangun tidor .puan perlu ada bersama ank ketika menggosok gigi bagi memastikan gigi digosok sepenuhnya kerana kanak2 hanya gosok gigi main2 shj