Gigi anak buruk

Salam.. boleh share tak mcm mana nak bersihkan gigi anak ? Anak sy gigi cepat buruk.. umur bru 2 tahun.. hari2 sy berus gigi tp gigi dah byk buruk ?.. nak bwa klinik gigi tp anak payah skit nak handle.. hari2 paksa nak berus gigi..

8 Balas

ank sush nk handle xpe..bwk je dlu g klinik...nnti bila dia duduk ats krusi tu..dr akn suruh dia bkak mulut...bila dia nangis msti dia akn bukak mulut kn...sng la kerja dr..first,awk kne buang dlu pemikiran ank awk sush nk jmpe dr..y pnting bawa je dlu..dr akan pujuk ank awk..lg lama awk peram lg la ank awk ad masalah gigi..bila ank awk dh start sakit gigi,ap awk nk buat..lg la masalah..kalau ad gigi berlubang skurangnya dr akan tampal..bru x merebak dan gigi xde jangkitan kuman..kalau x,nnti nk simen pn nk kne korek dlu..lpas tu,cabut lg..lg la sakit..