nappy cream

salam bole sy tumpang tanya. ade ke ibu2 gunekan nappy cream pada anak? gunakan sebagai daily routine atau bile perlu saja? maaf ye anak pertama kurang paham

10 Balas

sya cuma guna selepas mandi n selepas berak. pastikan baby sesuai dgn pampers... jangan tunggu pampers full kencing(ini yg selalu sebabkn skin rashes)

nappy cream saya guna untuk daily routine.. actually yang x guna sgt takut membazir guna jika perlu. kalau saya pakai je bila².. elak ruam

Guna bile perlu pun boleh. Tapi boleh je pakai hari2 Especially jika anak tu sensitive skin cepat merah2 kawasan diapers.

Kalau infant lagi kena sapu setiap kali tukar pampers tu. Kalau da 3 4 bulan tu da boleh sapu bile perlu je

Boleh pakai dimuka tak kalau bayi tu ada naik biji biji merah dimuka?

2y ago

kalau kat muka ada cream dia sendiri sis cakap je kat pharmacy nak cream macam tu saya lupa nama cream dia apa ☺

saya bila perlu sahaja

sapu bila perlu je

guna bila perlu sj

sy guna bila prlu

Bila perlu aje,