Buka buku pink

Hi, untuk buka buku pink kena bawa dokumen apa ya ke kk? #firstbaby

6 Balas

Ikut tempat juga.. masa saya buka buku tu sbab dah call kk minta appointment, so skali tu tanya kena bawa apa. Kk sini bawa ic and gambar scan je. Lain takyah dah, suami pun takyah bawa juga. Tu kk tempat saya la

12mo ago

Alright tq sis 😊

Tmpt sy dia suruh bwk sijil nikah, bil latest (alamat) and photostat ic suami isteri.. smpi sana nurse suruh isi buku pink sendri xpenah check brg yg diminta haha.. buat penat jew cr sijil nikah tue

kk tempat Sy, masa anak first Sy bwak diri je, anak kedua bwak buku ank first.. tp ad nampak jugak org lain bawak bil² letrik n segala salinan tu, tp knp ye.?

Tgk tmpt sis.. kalo tmpt sy, bawa 2 keping fototstat ic si ibu, ic suami, sijil nikah, gmbr ibu dan gmbr suami yg berukuran passport.. dan scan baby yg original

12mo ago

Terima kasih sis 😊

Saya bukak masa 19/4 hritu kena bawak 2 copy sijil nikah & ic sendiri ori

Sy tak bawa apa2

12mo ago

tapi tak tahu la klinik lain mcm mana.dekat tempat Sy mmg bawa diri je. isi borang and nurse mntk tarikh vaksin COVID. tu pun cek dalam mysejahtera je. tu je