Luahan hati

Salam apa nak buat eh , suami saya nk bercerai dgn saya , sy bru brsalin 4 bulan lps,czer ank sy bru 4 bulan,, dia nak brcerai sbb die serabut stress dgn saya, dia nak hidup sorg,, kmi kawin muda , sy stress sngt , bab nfkah anak mmg die ada bgi duit,tpi saya sdih dtinggalkan cntu, dgn saya pjj dgn suami,, mmbesarkan ank sorg dgn family saya,, dia tkkasi sy smbung bljar tpi sy kena hbiskan diploma saya ni kalau tk family sy kesal ngn saya,, apa nk bt ye? Patut ke sy pertahankan rumah tngga saya? Suami sy bnyk dngr ckp mak n kakak dia,, saya nk bt lesen puj dia tkkasi alasan dia nak handle lesen sy kt sne, smntara sy blajar kt sini bgila sy bt lesen kan? Saya kena kuat demi anak saya,, tkpela saya brkorban skit seorang,, suami sy pun slalu tduh sy ada skandle org lai sdgkan tiada tu smua kisah silam sy pernah curang dgn dia dlu, dia pulak kantoi dgn saya tgk porn mse sy mngadung, dan langgan lucah,, saya brtahan sbb anak je,, sy trpaksa kuat demi smua orang,, mse pantang sy bnyk gduh dgn dia sbb dia suka lbihkan pndapat mak dia dari saya? Smpai sy mental ,, die suka lbihkan mk n kakak die dri smua segi,, sy penat patut ke sy brcerai je?oh yq dia pun tksnggup raya dgn saya sbb brdendam dgn ayah saya, sy tkfhm dgn die#firstmom #bantujawab #SeriusTanya

1 Balas

Kahwin muda ni bnyk cabaran.,dgn prngai ada yg blom matang..nmpaknya suami awk mmg jnis xmatang, bnyk dgr family dr istri sendiri..cmne la dia blh terfikir nk berkhwin kalau thu diri xblh nk galas tnggungjwb dgn baik..tnggungjwb ni bkn dr segi nfkah bgi duit je..kalau dh xboleh nk dipertahankn, lepaskn je..sbb nnti lgi makan hati, nk hidup bersama ni bkn sekejap..klau skrg dh lebihkn mak n kakak sndiri. Nmpk redflag,.bila dh kahwin, tnggungjwb terhdp istri tu no1 bknnya makayah adk brdik..adoi xblh brain la suami cmni., mybe kawen sbb fikir nk pncut je semata