meneran tapi tak berak

Salam, anak sy baru sebulan, normal ke dia meneran tapi bila check ,taiknya takde.. adakah dia sembelit? Kalau.dia berak pun, taik dia warna kuning mcm cirit..normal ye?tq

4 Balas

Kalau fully bf, mmg bayi jarang berak. Mungkin dia meneran daging tu. Sy awal2 dulu pun confuse antara meneran daging dgn meneran nk poo poo.

5y ago

Sy campur, meneran daging eh? Sy kurg faham.. masa dia meneran dia mmg tak merengek atau meragam..baik je dia,celik je dia..kalau tak dia tido

Anak awak betul ke meneran berak . Sebab kalau tak silap masa ni pun baby dah start meneran daging . Meneran daging sebab nak membesar .

5y ago

Anak saya kalau meneran berak selalu dia diam , tiba tiba je dia diam , berak lah tu

Fully bf? Normal, jika najis warna kuning, mommy jangan risau, selagi anak tidak meragam, aktif. Should be ok mommy. No worries.

5y ago

Sy campur formula,najis mmg warna kuning,tp dia meragam masa nak susu je, yg lain dia tido je

hmm tak normal. minum susu apa ye? check balik susu yg diminum sian dia susah popoo

5y ago

Sy guna enfalac, tapi kerap berak..menyusu je berak,pastu sy tukar ducth lady.sbb haritu kat kampung,takde susu enfalac tu. Sbb susu tu ke?