adakah sembelit?

bayi umur sebulan 8 hari. mix feeding susu badan dan dutchbaby. sebelum ni ok je baby tak susah nak berak. bila nak berak, meneran tak menangis tak meragam. najis warna kuning normal. tak cair tak keras. lately, dia kurang berak dalam sehari. dan kalau nak berak, meneran sambil nangis. meragam. selalu kentut. tapi last2 bila dh berak, najis nya masih mcm sebelum ni kuning tak cair tak keras. cuma kuantiti nya sangat byk. mungkin sbb jarang berak dah. adakah ini disebabkab tak ngam dengan dutch baby dah? then itu sembelit ke? sbb najis ok. warna dan tekstur nya ok. cuma dia dh jarang berak dan kalau berak, meneran sambil nangis dan meragam tak senang duduk#firstmom #firstbaby

1 Balas

Ada check perut kembung x?

2y ago

ada cek. perut tak kembung. ok je perut dia . saya upah cl untuk jaga saya pantang. dia pun cek perut baby tak kembung.