Gigit puting badan

Salam . Anak sy 5 bulan suka gigit puting badan semasa menyusu. Kadang ditarik2 nya puting tu . Nasib belum tumbuh gigi lagi. Tp mcm mana klu dah tumbuh gigi nanti akn dtg ? Mcm mana nk tegur bayi yg tak tau ape2 lg .

7 Balas

Salam. Saya ada baca ada tips yang bagitahu jangan menjerit bila anak menggigit. Tapi kalau saya akan terjerit juga sebab sakit kan. Cuba mommy picit hidung anak. Cakap dengan anak banyak kali. Tak baik menggigit. Tapi memang makan masa untuk anak tak menggigit lagi anak tengah gatal gusi.

huhu sma lah bila bby xnk bby akn ggit n trik bila ckp no² jangan,tidakkkkk dye tgk kita ckp tdak bby lpas skli dgn snyumm lps tu dye bt lgi...rsa perit nk bgi..ad ggi nti xthu lah ..bby sy dri umr 3bln lgi suka main ggit n tarik

picit hidung die atau tekup hidung die dgn breast kte, n t die akan lpskn sndri, buat slalu setiap kali die gigit n tarik, nnt lme² die phm yg kte tgh sakit, jgn cubit or tampar die nnt die merajuk xnk df dh..

saya dh msuk 33w preggy tp saya plan nk direct bf baby smpi 5 bulan je,pas tu nk ajar guna botol susu pula,takpelah penat nk pump tp sy seriau tgok kak ipar semua luka2 puting,susu dh mix dgn darah,

Saya ada tengok kat shopee jual mcm nipple cover utk puting ibu. Cuba nanti search tengok kot2 ok ke. Benda tu melekat kat nenen

Tips nya pakai jari kelingking sis,masuk kan dalam mulut bby pastu keluarkan puting susu,biar dia ggit tgan kita tu

kalau saya suka picit pipinya..nnt dia akan cabut