Tumbuh Gigi

Nak minta tips, mommies yg menyusu badan. Macam mana nak elakkan baby gigit puting masa menyusu?. 4 batang gigi dah. Setiap hari menahan. ?

2 Balas

Masa sis tengah menyusu kan dia. Sis kena alert je. Bila nampak time dia dah start nak mengigit tu, cepat tekup muka baby ke dada sis. Dalam 4 ke 5 saat mcm tu je. Lepas tu lepaskan muka dia dari dada. Sis ulang benda yg sama kalau baby masih mengigit. Ni petua mak mentua sy. Sy dah cuba. Skrg baby sy pon masih menyusu dan umur dia 1 tahun 7 bulan. Dia takut nk gigit dah. Hehhe.

Tips sy cuma ckp dgn baby jgn gigit. 😅 Jgn jerit ms dia gigit sbb takut baby suka dgn respon kena gigit tu.