betul ke baby hisap puting boleh gigi baby ke depan?

baru2 ni bawa anak p jalan2 taman ada la org tu tegur kata anak brpa bulan kata la 8bulan lepas tu dia kata anak nak tumbuh gigi dah tu jangan bagi Hisap puting nanti baby awak gigi kedepan.. sy dgr sedih jgk dan fikiran jadi tak tentu sebab anak time tidur akan cari puting dia lagi satu anak sy mmg nak tumbuh gigi... betul ke hisap puting boleh gigi baby kedepan.. aduihai sy ni lagi jenis mudah percaya#Buntu #SeriusTanya #Sharing_dong_Bund

5 Balas

Anak sy pakai puting tapi sy beli puting anti jongang. Umur setahun lebih sy dah putuskan dia hisap puting. Nak pakai puting blh je tapi jgn sampai ke besar. Plan sampai bila nak pakaikan anak puting. Mcm sy mmg nak pakai puting sampai setahun lebih or sblm 2 tahun. Setakat ni gigi anak saya mmg cantik takde jongang.

2mo ago

Tak pasti ni ok ke tak. Tgk kat description label puting tu. Ada tulis orthodontic tak. Saya selalu beli tommie tippie ada tulis orthodontic.

Beli puting orthodontic. Walaupun belum tumbuh gigi kita tak nak gusi dia tu terbentuk jongang. Tp xpyh risau la kalau jongang pun. Zaman skrg ni asal ada duit semua boleh repair.

2mo ago

okay tq sis

beli puting yg jenis orthodontis sis. mcm ank sy pn time tido mencari jugak puting, nt dh lena tidonya sy cabut je letak tepi.

2mo ago

wc. eh sempat je nk tukar lg tu

Mitos sis, jangan percaya. Skrg puting dah orthodontic. Tak perlu risau.

setahu sy skarang ada puting anti jongang kan