botol susu

Salam. Anak saya baru masuk 3bulan dan menyusu susu badan sepenuhnya . saya sedang ajar anak utk minum menggunakan botol susu (minum susu badan yg disuamkan) sebab ada waktu saya ada urusan diluar dan memerlukan orang lain menjaga anak saya . tetapi anak saya tak mahu minum susu yang dari botol, dia hanya mahu susu direct dari badan saya dan dia hanya main main lidah di puting botol itu . adakah saya perlu menukar botol susu atau ada cara lain utk masalah saya ini? tolongg saya ?

8 Balas

Tukar botol brand pigeon

4y ago

Alhamdulillah sis..anak2 asuhan saya mana yg ebm.. Bila mama dorg belikan botol Avent or brand lain dorg taknak.. Menangis2 taknak susu.. Pastu mama dorg tukar botol pigeon baru dorg minum.. Puting pigeon tu yg memainkan peranan hehe