Susu botol

Anak saya susu badan sepenuhnya, kalau boleh saya nak bagi dia minum pakai botol. Ada tak apa² tips supaya baby nak minum pakai botol....

2 Balas

Tips dia yg sy tau, cuba cari puting yg sama bentuk cm nipple kite..ni yg sy buat la..hehehe..kalau nak bentikan, try kuatkan diri bg je botol, jgn kesian dia utk bg susu badan..kalau nampak dia nangis lama tu amek la, jgn bia dia nangis lama2 sbb nanti dia haus, dia minum la..titikkan susu dlm mulut dia dlu, bia dia rasa susu tu, baru sumbat botol..

Nak wean off ke..dulu anak saya,saya bagi susu enfagrow untuk ajar minum botol..itu pun dh setahun lebih baru ajar..tapi sy still bf jgk dia..