9 weeks today semalam scan baru 5 minggu 5 hari

Salam hi ada x kes macam sy usia kandungan lari jauh dengan last period? Semalam pegi scan alhamdulillah dh nmpk kantung tapi baby belum nmpk lagi kena repeat scan lg 2 minggu atau sebulan lagi. Semalam doktor ukur dalam 5 minggu 5 hari yg sepatutnya dah 8 minggu 6 hari. Sy nk tahu nnti baby lahir ikut due date last period atau ikut scan? ke lama2 kandungan ikut last period?

7 Balas

kalau berbeza lebih 2 minggu dr akan bagi due date baru.. kalau tak, ikut lmp. jangan risau, tggu next scan dr tgk ya