Camana hentikn susu badan

Salaam smua. Ank pmpuan sy 2tahun10bln masi nak susu bdn. Sy sdg cuba stop dgn kurgkn. Mslhnya dia tantrum bila x dpt. Ank pertama boy x cmtu dlu. Sy x pglmn utk kes bgini. Tlong share idea. Tq ❤

4 Balas

tantrum tu biasa la. lagi² umur dua tahun. benda soothing utk dia ttbe tak dapat. u kena kerap bgtau kat dia. pujuk. tp at the same time u takleh jugak bg susu kat dia. kalau dia ngamok, biarkan. cuba pujuk bg susu kotak sjuk sbg ganti pulak.

10mo ago

iya sis.. tq. sy akn cba. ni pn tgh hadap dia mgamok jerit. smua dia moody sbb xdpt susu bdn.