Susu utk kanak2

Salaam n hai smua.. Nak tnya sy da biasa guna susu kluaran nestle dan susu utk ank sy brumur 3tahun pn jnama dutchlady. Nak tukar susu fernleaf tkut jgak xngam. Apa pndpt geng mama dcni yg consume fernleaf. Sharing caring. Tq ❤

8 Balas

Hi sis, saya pon anak tukar ke fernleaf 123/ fernleaf calcium sbb selalu ada harga promotion. Balik kg baru ni atok nanny tegur badan dh berisi. Membuang pon ok, tak keras tak cirit. Anak saya minum sehari minimum 2x maximum 3x

Blh je try tu Sis..anak Sy minum lactogrow tp berat badan x naik jd tukar ke Fernleaf Full Cream.. alhamdulillah berat badan dh naik..blh try n error ..bli pek yg kecik je dulu tgk cmne

It's okay mommy. Hanya perlukan try & error. Anak saya minum Fernleaf 1-3, tiada apa2 masalah untuk anak saya. Awak cuba la dulu. Pantau anak serasi atau tidak.

boleh je nk try, da boleh guna yg fullcream tu. kalau nak try farm fresh yang fresh milk tu pun boleh juga. sebab anak sis da 3 tahun.

sy beli susu Bf 1 morinaga msa dy bulan 1 smpi skrg jrg sakit, badan pon naik😁. tpi beli la peck kecil tkut x ngam

lebih bagus bagi susu FULL CREAM. bukan susu formula 123,456 tu semua marketing. gula saja banyak dlm tu..

6mo ago

Betul, saya setuju. Tapi tengok pada penerimaan anak juga. Kena try and error.

okay je ank saya guna fernleaf.. boleh try pack 500g dulu tngok ngam x ngn ank

beli pack kecikk...sis