"37 minggu kena serah diri dah

Sakit ke induce...?

21 Balas

saya pon induce 37 minggu. 7/5 dh bersalin. sakit dia memang saya akui sakit sangat smpai nurse marah tanya saya ada minum air selusuh atau air akar fatimah ke sbb contraction terlampau kuat. saya tkut kena czer je masa tuu. mak mertua memang bg air akar fatimah tp bersyukur sngt saya tanya org yg berpengalaman dulu. ada yg kata smpai pecah rahim. nsib baik tak minum masa tuu. nt awk dh induce, awk jalan itik pastu squat. saya buat centu dalam bilik air masa mandi sbb nk bukaan cepat. trus kluar lendir darah 😂 bukaan rahim bukak cepat gak lah lepas tuu. induce 9 pagi, 8 malam dh bersalin

Kalau tanya saya..sakit ke tak induce ni..saya rasa..sakit lebih dr sakit normal nak bersalin..harap2 pregy kali ni..dpt bersalin normal..x nak kena induce..sbb doktor dah bg tau jgk..kena induce sblm due date sbb ada beberapa faktor risiko..hu..hu..

agak sakit jgk la😅.. sye induce anak pertama sbb 4 hari 4cm x buka jlan..skli lepas induce bru tau sembelit..sbb tu x buka..tpi mmng sakit dia allah je tau😅 melalak smpai kne marah dngn nurse

Ank no 1, 3 kali induce baru jalan buka, tapi x sakit.. no 2 masuk sebiji je dah buka, sakit mcm biasa jew ikot bukaan.. no 3 induce sebiji sakit tu mcm buka dah 8, padahal bukaan baru 3..

Sy lusa kena serah dri utk induce... 38 week ade gdm...mudah2an Allah mudahkan urusan kta smua yee mommies dan diberikan keuatan serta ketabahan nanti.. Xsabar nk jumpa baby😍😍😍

Boleh tahan jg lh sakitnyaa. Saya 2 kali masuk ubat. Lain lg kena bg pecah ketuban. Semoga d permudahkan sis

sy anak sulung induce masuk bwh dan drip..rasanya paling sakit ialah contraction..induce drip tu kejap je sakitnya..

4y ago

kan..sakit sampai tak boleh tido..sy sampai muntah2 sbb contraction..mgandung tak muntah lgsg..tapi drip sakit skejap je..contraction satu mlm mnahan sakit..

Sakit rse contraction tu.. Hesyyy lme sakitnye.. Dgn ubt tahan sakit pun terase lgi..

Sy pun kna Suh 38w...GDM..redha..kna bersedia dri skg..insyallah dipermudahkan semuanya.

4y ago

Yke. Okey sis.. Moga2 dipermudahkan.. Amin

Sy 37 week.. 38 week serah diri..cszer. Semoga dipermudahkan urusan sis.