"37 minggu kena serah diri dah

Sakit ke induce...?

21 Balas

saya pon induce 37 minggu. 7/5 dh bersalin. sakit dia memang saya akui sakit sangat smpai nurse marah tanya saya ada minum air selusuh atau air akar fatimah ke sbb contraction terlampau kuat. saya tkut kena czer je masa tuu. mak mertua memang bg air akar fatimah tp bersyukur sngt saya tanya org yg berpengalaman dulu. ada yg kata smpai pecah rahim. nsib baik tak minum masa tuu. nt awk dh induce, awk jalan itik pastu squat. saya buat centu dalam bilik air masa mandi sbb nk bukaan cepat. trus kluar lendir darah 😂 bukaan rahim bukak cepat gak lah lepas tuu. induce 9 pagi, 8 malam dh bersalin

5d ago

sbb saye 37minggu..gdm..pakse induce..ni x rase sakit langsung..jln pon x bukak