Alahai Anak.

Saje nk cerita. Hari ni p kk check bp je asalnya tp bila dgr jantung baby. Laju sngt lebih dr range. Kali kedua misi lain check ok dah. Dah turun sikit. Normal. Tp ibu punya risau sbb baby gerak xsekuat biasa wlaupun cukup je 10 gerakan tu. So ibu p scan klinik swasta. Nk tgk keadaan baby. Takut terbelit tali pusat. N masa doc scan.. Baby mengeras je. N jantung pun mmg laju balik. Terus doc klinik swasta buat surat refer ke hosp. Kejadiannya ptg hari. Waktu asar. Ibu settle kan mana yg patut semua dlu. Balik rumah settle2 semua. Lps isyak trus drive sndri p hosp.. Al maklum la walid awk keje jauh. So kene gerak sndri. Smpai hosp trus kne warded. Biasa la utk pemantauan bagai. N terus kne check ctg. 20 minit check ctg graph jantung baby dah cantik pulek. Elok yg td kurang aktif.. Dpn doc at hosp ni terus dia ber zumba plak. Kemain aktif nya. Ibu keliru. Ank ibu ni takut doc mcm ibu jgak ke ?? Xpe la syg. Tnggu walid awk balik dlu baru keluar ok. Yg penting awk kne sihat2 je at dlm ni. Xsbr nk jumpe awk. 35 weeks 4 days dah usia awk dlm rahim ibu hari ni. Skrng ni elok la ibu duk bosan sorang2 dlm wad. Nk tdo xboleh xselesa. Sbb bkn rumah kita. Sekian utk catatan hari ni. Hrp esk pg dah boleh balik.

1 Balas

hahaha baby nervous jugak kot 😂 semoga baby and mummy sihat je ye, tak lama dah tu nak jumpa 🤗

5y ago

Itu la.. Baby dlm perut dah pndai nervous jumpe doc😂. Nanti mcm mane la rupanya nk kne inject kan.🤣 Amin. Mudahan semuanya selamat. 😍