Bayi 1 bulan cirit birit

hai semua ibu @ bakal ibu..sy ada masalah sikit..baby sy bru msuk 1 bulan dan kene maslah cirit birit..dh warded hosp tp doc lepas kan bagi balik sbb check darah dan najis ok n doc kata akan baik sendiri..bontot baby dh melecet sebab berak je..ad sapa2 yang pnh kne masalah mcm saya..

Bayi 1 bulan cirit birit
1 Balas

Awak jangan lap kuat sangat . Kalau boleh jangan bersih kan guna wipes je . Sama ada awak pergi cuci kat sinki pakai air atau awak spray biar najis tu mengalir ikut air , tak de lah kena lap banyak sangat . Kalau melecet nanti kesian baby . Yang dekat bahagian celah celah tu guna putik kapas lagi senang dari guna wipes

5y ago

Sy suggestkan awk guna sudocrem , ia sejenis nappy cream. Memang trbaik utk sapu di celah2 punggung baby,plus tak memedihkan. Anak sy pun pkai ni smpai skrang 6 bulan dh