Susu Formula Bayi

Hi.. Saja nak berkongsi, saya menggunakan susu Karihome step 1 utk anak sejak lahir. Alhamdulillah sesuai dengan anak, cuma lepas sebulan minum, dia sembelit jadi saya lebih kan bancuhan dari 30ml/scoop ke 40ml/scoop. Mak saudara pula bising susu kambing ni panas😂..skrg baby dah 2 bulan..

4 Balas

susu fm xboleh lebih kn air atau krg kn scoop. bby x dpt khasiat secukupnya. nnti berat naik x cantik or x naik langsung. kalau dh sembelit tu tukar jelh susu lain. x semestinya susu tu akn sesuai dgn dia sampai bila2.

Celah mana pula panas sis? Susu kmabing Formula tak panas... sudah diformulakan sesuai untuk baby 😄💖🤗Doktor pakar pun dah jelaskan... susu fm kambing tak sama susu kambing biasa tuu

Saya mula2 dulu try s26 anak saya sembelit terok lpstu tukar dutchbby alhamdulillah sesuai skrg bru paham tk semua baby sesuai susu mahal n tk semua baby sesuai susu murah

10mo ago

Okey thank you 😊

Berat lahir 3.3kg skrg dah 5kg..bukan tgok pada harga, tgok pada ingredients, tahap kandungan gula..lagi pula susu kambing lebih mudah dicerna berbanding susu lembu..👍🏼

10mo ago

sembelit = tak sesuai dgn baby sis. lebihkan/kurangkan scoop/air takkan ubah apa2 kalau baby mmg tak sesuai dgn susu tu. susu sesuai dgn baby mestilah baby tak muntah lepas minum, tak sembelit/tak cirit. even tak berak 2-3 hari, baby tak sembelit. baru betul susu sesuai. better tukar susu lain je. kalau takut susu lembu tak bagus, boleh cuba susu soya/susu kambing lain.