Susu Formula Bayi

Hi.. Saja nak berkongsi, saya menggunakan susu Karihome step 1 utk anak sejak lahir. Alhamdulillah sesuai dengan anak, cuma lepas sebulan minum, dia sembelit jadi saya lebih kan bancuhan dari 30ml/scoop ke 40ml/scoop. Mak saudara pula bising susu kambing ni panas😂..skrg baby dah 2 bulan..

4 Balas

Berat lahir 3.3kg skrg dah 5kg..bukan tgok pada harga, tgok pada ingredients, tahap kandungan gula..lagi pula susu kambing lebih mudah dicerna berbanding susu lembu..👍🏼

11mo ago

sembelit = tak sesuai dgn baby sis. lebihkan/kurangkan scoop/air takkan ubah apa2 kalau baby mmg tak sesuai dgn susu tu. susu sesuai dgn baby mestilah baby tak muntah lepas minum, tak sembelit/tak cirit. even tak berak 2-3 hari, baby tak sembelit. baru betul susu sesuai. better tukar susu lain je. kalau takut susu lembu tak bagus, boleh cuba susu soya/susu kambing lain.