Ada yang mcm sy x??air kencing tinggi protien.. nti kol 2ptg kena gie klinik semula cek air kencing?

Risau sbb xpernah kena...

9 Balas

sy msok 25 week ritu check kk +1 protien sb kurg minum air then masa test urine tu kencing sikit. first time dlm sejarah kena pen merah +1 protien hahahah! next appointment 28 week nnti diorg suruh bnyk minum air masak takot dihendrasi. if kita bnyk minum air kncing bnyak naik +protien jugk tu mybe ad masalah lain mcm ginjal xfungsi dll..sejak first time +1 protien urine trus buat research risau baby ja.

sebelum kencing, basuh kawasan tu bersih bersih. lepastu, masa peeing.. lepas 4 saat baru tadah botol tu. sebelum buat semuanya. minum air suam banyak2. kena latih diri minum air suam. cuaca pun asyik panas

sy pn 2 kali appoimnt da protein +1 mgkin awal2 prgnant dulu byk muntah2 n kurg air..kali ke 3 appoimnt xda protein da.. tp KK tetap suh wat test drah utk buah pnggang gak 😓

Baru lagi kena mnggu lepas masa 37wks. Minum air masak sebotol turun dari 2+ jadi 1+. lps tu kne repeat lagi esoknya dah x detect protein tu

sakit prut mulas lepas tue krem bwah prut.. bahaya ke. sya baru pertama kali megandung so tak seberapa tahu lgi

3mo ago

boleh

ye Sy pernah..so Kene minom air masak je...elakkan air manis....

kena minum air masak banyak2.. seliter mmg x ckop

Banyak banyak minum air masak ye 😊

urin tggi protein tu apa mksudnya ??