Kencing Manis

Sye takut sangat,,tadi klinik kol ckp sye ada kencing manis nie pertama kali sye kena kencing manis,,lepastu klinik minta Sye dtg brpa hari bln utk cucuk dkt jari 4 kali,,Ada tak ibu2 yang kena kencing manis lepastu kandungan kita mcm mana,,sye takut sangat😭

2 Balas

sy pun sangkut Gdm masa minum gula haritu.. Skg setiap dua minggu buat BSP yg ccuk kat jari tu.. n makan ubat kencing manis Metformin..nnti 31/1 kali yg ke 6 buat BSP tu

tapi en , ade yng kencing manis awal lahirkan baby .