HB low....

Risau lah dgn keadaan HB low nie...mgu lepas cek 10.7 Hari nie tutun lagi ke 10.2. So doc so try mkn ubt iberet nie..okay x mkn ubt nie..?

HB low....
59 Balas

iberet folic yg terbaik utk naikkan hb. cuma sesetengah org ada alahan dgn supplements ni. Boleh sbbkan muntah n loya makin teruk. Kalau sis mkn ok takde alahan selepas 15-30minit lepas mkn, Alhamdulillah. kalau ada alahan, boleh mintak doctor suggest supplements lain. apa2 pun jarakkan pengambilan caffeine & susu 2-3jam sebelum atau selepas mkn supplements ni. Waktu terbaik mkn sebelum tido. boleh ambil dgn air oren @ sunquick utk mudahkan penyerapan vitamins n minerals. Amalkan jus limau kasturi, kurma cina (red dates) pun boleh. Insyaallah hb akan naik n maintain elok.