HB low....

Risau lah dgn keadaan HB low nie...mgu lepas cek 10.7 Hari nie tutun lagi ke 10.2. So doc so try mkn ubt iberet nie..okay x mkn ubt nie..?

HB low....
59 Balas

iberet dgn sy ok...sblm ni hb sy ok je, pastu drop jd 10, mkn iron 4 bj sehari x jln jugak. sy try maltofer pun x ok...doc suggest iberet 2 bji sehari, seminggu mkn terus naik, da jd 12.9..

4y ago

sy x naik langsung mkn iron..mkn iberet baru naik...😅

sy 22w hb 9.4... doc k.k sruh mkn zincfer 2 bji shari...mkn ubat dgn air oren twister.. elak dri mntah huhu... next week bwu nk cek hb lg...mintk2 la naik hb ni... amin

Minum laa jus mamariam. In sha allah HB boleh naik. Dulu saya pon macam tu saya punya HB turun sampai 7.5. After minum jus mamariam alhamdulillah naik sampai 11.4

Sya pun hb low.. 1st 9.2.then makan iberet 9.7 ja naik.. kemarin doctor suruh makan ferrous pagi.. and iberet makan malam..harp2 naik la.. 33weeks sda skrng

Saye turun mendadak shngga 7.8 doc sarankan saye makan maltofer. 22hb tgk ad perubahan ke tak. Sbb iberet ni langsung tk bole telan . Bau saje pn dh tkbole

sy dulu ubat 4serangkai tu xngam ,mcm2 dah try mkn hti aym byam smua ,xjln jugak .sudh ny consume mnyk kelapa dara ibu(mkdi) ,hb mntain 12.7 smp due 😊

4y ago

dah try ?

Sangat ok. Saya makan ni sepanjang mengandung, hb takpernah low.. Kekadang cecah sampai 14 laa, misi pon puji 🙈 Try laa.. Just sebiji sehari..

4y ago

Sis Ada rse mcm nk muntah x

HB saya pon low jugak check bulan lepas 10.6 saja. Saya mkan iberet dengan jus tropicana. Amalkan jus mamariam. Alhamdulillah hb naik 12 😄.

Sy masa preganant makan ubat ni sebelum tidur. Memang naik. Kena pantang sikit la, elak minum kopi nescafe tu semua 😊

Mmg bgus ubat ni...nk lg bgus...hari2 mkn laa jambu batu...jgn plak mkn dgn asam die...mkn just buah...☺️☺️