HB low,ada apa2 etua utk naikkan hb?

Hai momies semua,any sggstn x utk naikkn hb?nie prgncy sy ke5,kali nie agk awal hb sy drop dr 11 ke 8.8...sy hanya mkn maltofer,gulsan je...ganilia dh try mkn pun xnaik juga...iberet,zincofer,obimin bdn xley tolerate mmg akn muntah...

6 Balas

saya makan obimin + sangobion. makan waktu malam sebelum tidur. just make sure jarakkan waktu dinner dgn makan ubat tu 2jam. pastu terus tidur. in shaa Allah berkesan. takan muntah. dulu masa saya trim 1-2 mesti hb bawah 10. lepas amalkan rutin ni alhamdulillah skrg dah trim 3. 2kali checkup. hb maintain 12 🤲🏻

Make sure amik iron tablet dengan cara yang betul. Jarak kan pengambila 1-2 jam sebelum/selepas makan. Jangan amik minuman bersusu, kopi, teh, coklat dan bersoda 1-2 jam sebelum/selepas makan iron tablet. Banyak makan organ dalaman macam hati, pedal, daging merah, kerang.

Saya pun hb drop , tp kita amalkan minum iberet dgn lemon suam . Alhamdulilah hb dri 10.1 naik 11 .

Sy ambil iberet setiap pagi. Dengan jus.. dan amalkan madu kurma merah

Makan la buah jambu batu atau air oren

sy amal myk kelapa dara ,hb dri 9 naik k 11

3mo ago

Beli yg jenis soft gel je . Cari KT farmasi....ape2 jenama ok