HB low....

Risau lah dgn keadaan HB low nie...mgu lepas cek 10.7 Hari nie tutun lagi ke 10.2. So doc so try mkn ubt iberet nie..okay x mkn ubt nie..?

HB low....
59 Balas

Okayy rasanya. Tapi kena tengok juga pemakanan harian kita. Sy makan iberet dua bulan, hb tetap low. Lepastu sy ubah cara pemakann, banyakkan juga mknn yang tambah darah macam bayam ke, buah ke, lepastu mkn pati delima baru hb naik. Kalau tak setiap checkup menurun 😂

4y ago

Ay makan pati delima sebelum makan utama. Kadang ambik 2x sehari. Kadang ambik sekali je 😂. Ada ambik pagi, ada ambik malam. Tak tentu. Tapi selalu sebelum g checkup mmg makan sesudu. Hehehe. Jangan lupa kurma juga.