HB low....

Risau lah dgn keadaan HB low nie...mgu lepas cek 10.7 Hari nie tutun lagi ke 10.2. So doc so try mkn ubt iberet nie..okay x mkn ubt nie..?

HB low....
59 Balas

Sis awal lagi ka pregnant. Saya dlu awal2 sama la 10.8. Trun 10.3. 😅 then, mcm2 sy consume. Bayam, jambu batu, delima, semua yg bagus2 lah saya makan. Dan cara pengambilan ubat tu penting. Kena makan selepas 2 jam makan nasi dan 1 jam sebelum makan berat yg lain. Jgn mkn vitamin dengan susu,milo, kopi, nescafe. Saya ambil obimin. Alhamdulillah, sekarang 36 weeks dah Hb 13.8.. Dari 10.8, 10.3, 11.4, 12.8 dan lani 13.8 Tinggi pulak..risau saya😅

4y ago

Sy ada mkan waktu pagi tu.. Sy set alarm 5.30am....2biji.....then, belah petang tu yg x tau waktu yg ssuai.. Sbb makan malam 7-8pm....