Third trimester baby tendang slow. Tapi still rasa baby gerak and timbul mengeras. Normal ke??

Risau jugak sebab anak first.

5 Balas

Saya masa baru2 masuk trimester 3 tu mcm tu juga dia slow je cuma mcm timbul2 beralun je. Tp masuk 32w ni YaAllah senak perut dibuatnya active sngt. Dngan tulang rusuk la, tulang pinggul la smua ditendangnya. Tapak kaki tangan smua melekat kat perut kena usap2 skit baru la dia masukkan balik tangan kaki tu.

masa baru2 masuk trimester 3 pun baby saya camtu jugak. mungkin baby lebih habiskan masa dengan tidur dalam tu, tapi makin lama bila dia dah makin membesar tendangan tu jadi tak selesa n gerakkan semakin kuat, sampai gelembung gelembung perut kita 🤣

saya pulak ada hari dia gerak tapi slow. tapi ada hari dia kick kuat. Dr ckp kalau slow dpd biasa n kurg gerak pergi hospital yer

normal sbb janin dah besar dan perut makin sempit utk baby gerak

normal je sis..