Ada tak ibu2 kat sini pregnant di usia 43 tahun...dan apakah risikonya

Risau dan ingin tahu...5 minggu 2 hari

Ada tak ibu2 kat sini pregnant di usia 43 tahun...dan apakah risikonya
18 Balas

sy umo 42..skrg hamil 11 mnggu..last czer 2020.. alhamdulillah dh buka bku..kna appointment book kt on9..isi smua mklumt di on9..bru lps.mnum.air gula..mmggu depn Bru jmpa.doc utk thu result nye..fktor umo Kita kna jga pemknan..bnyk kn mkn mknan khasiat..kurg mkn n mnum mnis²..bnyk mnum air putih..setkt Ni alhamdulillah mng xde drh tnggi n kncing mnis..hb alhamdulillah 14..mkn asid folik n pil tmbh drh ye..moga kita sme² kuat dn moga BBY Kita siht..aminn yarabalallamiinn 🤲😊

2y ago

aaminn..moga kita n BBY smua siht..

Alhamdulillah sy baru melahirkan pada November lepas pd usia 42. Tak dinafikan mmg akan ada risiko nya tp insyaAllah akan baik-baik sahaja asalkan jaga diri, jaga pemakanan. Dan persiapkan diri dari segi mental dan fizikal sbb pd usia ini bukanlah seperti usia yg muda. Fahami kondisi kita dan kekal positif je, okay 😉

sya 43,, now 35 weeks pregnant...sya risau but try to be +ve d usia ni..punya anak kecil 6&3 thn cbran tggi.cari solusi utk jd sihat.. avoid - be thinking.sb nak brsalin dgn tenang wlpun skrg ni tgh hadapi urat bengkak d vagina kiri.

2y ago

sya da check..dktr saran bed rest..siap beli stoking pjg hgga peha ..utk surutkan bengkak urat

rasa nya awak boleh buka buku pink awal sebab faktor usia. cuba call kk tmpt awak tanya dia procedure mcm mana. semoga urusan awak dipermudahkan❤️

2y ago

awak cuba call kk tmpt awak tengok☺️. sbb ada stgh kk kena buat appointment

mk saya dgn akak mengandung umur 42/43. akak saya czer sbb bby dia termkn tahi dlm prut. Mak saya tak czer tpi bby terbelit tali pusat kat leher. hope d permudhkn segalanya

sy umur 41 pregnant anak ke 2. anak pertama dh 2 tahun lbh. masa 10 minggu sy gi kkia tuk amik appointment, skali masa tu gak nurse soh bukak buku pink 🤭 nk fh 13 minggu

Awak perlu buku pink dulu. Dah boleh call untuk dapatkan appointment daripada KK. Soal risiko, doktor yang akan buat penilaian nanti. Semoga urusan dipermudahkan

my mom dulu pregnant umur 47tahun. alhamdulillah semuanya ok. as long as tak sangkut kencing manis nurse pun tk marah2 🤭

2y ago

akk nak tnya klu umur 40 ke atas pregnant kk tak marah ke

tahniah sis! sya last pregnnt masa 41 yo.. alhamdulillah bb lahir normal 😚 good luck sis

2y ago

Buku pink bukak ms baby bape bulan ya?

Alhamdulillah 🤲🏼❤️ tahniah puan...smge urusan hamil & bsalin nti dipermudahkn 🤲🏼