32week jalan jauh , skit pinggng kaki bngkk

Raya thun ni prtma kali raya dngn hsbnd dn mntua , tp cara raya dorg lain , smlm je dh 1 hri bjln hri ni nk p hmsty plk , prjlnn jauh dlm 3-4 jam x trmsuk jem lgi 😞 , mslhnya xde yg risaukn sy hsbnd pun x pduli pggng sy skit mcm nk pata pun dia tak ksah , mak mntua plk marah2 kata smua bnda dia yg kna atur , mmmm sy bru je msuk fmly dorg sy xtau mcm mne raya kt sini , dlu sy biasa raya kt sabah je blik kg naik flght rmh kluarga dkt2 😭 Ade tips tak hlngkn skit pinggng dn kaki bngkak ni

4 Balas

Dlu sy slalu balik naik bas dri johor ke perlis.. Kaki sy pn bengkak sis.. Pingang memang sakit.. Sis lapik bantal sikit kat blakang yg agak2 boleh buat sis rasa slesa.. Kalau rasa x ok sngt dh cakap la kat suami stop kejap.. Bdiri luruskan pingang jap.. Pastu teruskan perjalanan smula.. Untuk bengkak kaki.. Sis duduk kerusi cuba bsila ke elakkan kaki tergantung.. Malam nk tido tinggikan kaki.. Minta husbn urut sikit.. Anak sma2 kan.. Awal2 kawin memang.. Kita blm faham suami2 belum faham kita.. Banyakkan bcerita.. Bg tahu kalau rasa x slesa.. Mungkin suami x tahu.. Tapi kalau dh cakap pn dia x pduli.. Itu x boleh buat ap la 😅

Xde cara lain kecuali awk rest, sakit pinggang ni sbb postur duduk lama tu sbb sakit, bengkak kaki pla sbb kita terlampau bnyk jalan. kalau tidur malam naikkan skit kaki tu guna bantal. pinggang pla blh support d blkg guna bantal. tu je laa cara dia, semoga dipermudahkan semuanya utk awk..

Jnis sy. Klau dh penat, jgnlah dtmbah mrh2. Mmg bila2 boleh melenting. Tk buat mulut, buat muka. Klau x nmpk tu mmg buta n xde common sense la ctenya. Kdang2 nk ckp pun x larat. Hnya ckup bg isyarat mata. Fikirkan diri sis n baby shj skrg ni. Yg lain tu pekak je telinga.

saya selalu tiap malam urut sikit, nak tidur kaki bg tinggi sikit alas ngan bantal, esoknya okay dah. tp akan jadi balik sbb banyak jalan, bnyak diri.