36w5d

Rasa sengugut , sakit pinggang hingga ke punggung .. perut mengeras tp xkerap sangat lah , dlm 15 or 30 minit mcm tu .. normal ke atau tanda² nak bersalin .. maaf tanya , sbb 1st baby ? tp perut xsakit , baby aktif jer gerak ..

2 Balas

sama macam saya sis. saya 34w2d, pagi tadi dalam pukul 7 perut saya tiba2 sakit macam sengugut lepastu terasa nak membuang. perut sakit kejap2 jugak.baby pun aktif sangat ni tendang perut sampai nampak senget2 .saya pun 1st baby masih keliru tanda2 besalin macam mana😃

kalau skit pinggang tu kerap setiap 5 minit , contraction laa tu .. trus je ke hospital