tanda bersalin

Maaf kalau gambar agak kotor.. tp nak tanya... Ni tanda nak bersalin ke? Xde rasa sakit²,perut mengeras pn xkerap .. first time pregnant.. xde pengalaman.. #37w5d

tanda bersalin
20 Balas

mcm sy kak, mlm ad contraction, siang sy kluar lendir camni, pstu dia kuar jdi hijau skli tompok darah.. perut ad sakit tpi stgh jam gitu.. Lama kelamaan makin sakit.. maghrib g spital.. ctg smua.. kul 9 masuk air.. kul 10 ctg skli lgi utk tgok contraction kurg ke x..doc bgi balik sbb jln bru buka 2 cm and dinding belum lembut.. plus anak pertama dorng kata take time utk buka jln,so klau tahan and induce jdi x berbaloi.. tkut ttibe bby stress and terpaksa half ceaser.so balik .. then dlm kul 1 suku balik rumah,kul 1 stgh pgi smpai rumah... kul 2 lebih pecah ketuban, smpai spital kul 3 sku naik ambulan.. beranak kul 3:52 pgi 😊

pengalamn ank pertama saya 2minggu keluar lndir keputihn+darah baru bersalin. ank no 2 lndir keputihn+darah semggu pastu bersalin. pengalamn sy sblm nk bsalin tu mmg xde perut mengeras. #29Nov20  #TAPSuperMoms

Kena refer ke hospital juga. Tanda ni mcm mcm. Xsama dgn org. Kadang tanda sama tapi end up die berbeza. So memang kena refer ke hospital jugak

Pernah terjadi pada sy juga. Banyak faktor blh jadi. Macam kes saya dulu sbb terlalu aktif buat kerja. So, kena bed rest. Better refer dr.

Tanda ni. Sy lu dh start sakit dri pg. Mlm baru kuor cam ni. Terus ke hospital.. check jln 2cm.. pg esokan bersalin

Ni tanda sis.. Sy dlu pun kluar mcm ni tapi tkde sakit pun just rasa nk membuang je

yee tanda nak bersalin... mcm sy ank prtma... smga dprmmdhkn ursn.. amin

tanda2 nak dekat..kalau pecah air ketuban cepat2 pergi hospital

tnda bersalin..sy anak first keluar ni dgn darah dah..

Refer doctor.. Smoga dipermudahkan urusan utk bersalin