NESLO

Rasa mcm addict dgn air neslo sjk trimester kedua ni. Bahaya x mnum neslo mommies sekalian?

11 Balas

nes + milo = caffein ,, kita semua tahu caffein tak elok utk ibu dan baby..caffein hilangkan calcium dlm tulang.. kalau teringin sgt blh je cari ' decaff ' utk pebret minum awk tu.. teh pun ada yg caffein-free juga..

hmm sekali sekala xpe..sebelum hb saya okey, then prgnt ni bau kafein tu mcm addict sgt..sudahnye skrg hb low..sbb kafein ni serap ubat tambah darah

skali skala xpe... kang kna diabetic... bkn neslo jer... kl cmpur susu mmg sng nk kna dia etic ms pegnen... #pengalaman sendiri... 😂😂

Nurse sya suruh sya jgn lh minum minuman jenis kopi2 ni.. bhya knon.. minum je lh juice2 nurse bilang.m

Sy pon sama.. tp sy kopi ais.. suka plak minum kopi ais.. klu air ni selera laju je.. 😅

X bahaya..tp caffeine x elok ketika pregnant lg2 kalo kita hb low...

better elakkn sis sbb nescafe tu kn ada kafein..xelok utk ibu n bby

Baik kurang minum air bercaffeine...minum jus ke sis...huhu

Hb ok setakat ni..above 11..cuma tu la..craving sokmo 😂

Tak. Tapi kalau hb low elakkan