39mggu 2hari

Rasa macam nak berak 3kali dah masok tandas tapi tak keluar pon taiknya. Saya pon mmg ade sembelit. Ni tanda2 nak beranak dah ke?? Kena gi hosp terus ke atau pon ni tanda biasa2 aje?

6 Balas

sya pn 39w.. ada jgk tnda mcm ni . tp sya xpegi hspital.. sbb xda trun tnda drah dn lendir.. contarction pn xda.. cuma rasa nk mmbuang je.. sya cuma pntau pergerakan bby je.. baby gerak ok .

1y ago

Kan. Baby gerak aktif lagi. Kang pegi takut doc suruh balik sbb bukan nk braanak agin

Saya pun esok cukup 39weeks tapi kerap rasa nak membuang. Bila pegi toilet tak membuang pun😂 semoga kita semua bersalin minggu ni and dipermudahkan, tak overdue, aminnn🤲🏻

1y ago

Ohyeke. Dorang tak bgi overdue ke apa? Semoga dipermudahkan urusan mommy and baby. Selamat kedua duanya. Aaaminn🥰

kdg tanda nk bsalin jugak tu.. mcm saya rasa nk trberak rupanya kluar kepala bby... tanda lain semua xda..

saya pun sis .. hari ni 39week .. berak 3 kali takda taik ..sis sudah ada kluar tanda ka ?

better gi hospital sis. maybe ni adalah tanda2 bersalin. take care ya

1y ago

Okay awak tq.. tp baby saya aktif alhamdulillah dari pagi smpai skrng pkol 3pg nii 🤣

kan. sama la. 39w 2d .. rasa nak berak. tapi scam. kang salah teran hahaha

1y ago

hehehe itu la pasrah je la, baby selesa sangat dalam perut. takpelah awak, nasib kita sama je. tarikh kita tak lari jauh. saya serah diri 28hb . 29hb bersalin. dekat-2 je umur anak kita nanti. moga urusan kita dipermudahkan minggu ni 🥰